Klubbens historie

HIFLOGO 2013

HIF´s historie

 

 

HIF blev stiftet 25. august 1917 og bestod ved stiftelsen af boksning, brydning og fodbold, atletik og gymnastik. Brydning og boksning foregik under taget på ”Holeby Kro” og fodbold på forskellige græsmarker man kunne låne.

 

Første sportsarrangement var 9. december 1917, og omhandlede et 5 km løb på landevej, gymnastikopvisning, samt bryde og bokseopvisning fra medlemmer fra Nykøbing Idrætsforening. Og så var der naturligvis bal bagefter.

I 1923 lykkedes det at låne et fast areal ved sukkerfabrikken/Havebyen med græs, som man måtte låne. Mål blev lavet og så kunne der spilles fodbold og dyrkes gymnastik.

Året efter blev der lavet springgrav, således der rigtigt kunne dyrkes atletik.

Omkring 1924/25 blev Holebyfarverne vedtaget. Alle skulle bære tøj af sort og gul farve som har været gældende siden.

 

I 1922 indledtes fodbolden et samarbejde med Burg i Tyskland. Og efter en sejltur med fiskerbåd spillede drengene og vandt og fik en pokal med hjem.

Penge manglede klubben også i de første mange år, men allerede da var kreativiteten stor. En årlig basar med gevinster som en pattegris, en tønde korn, fjerkræ m.v. Der blev afholdt dilletant, karneval, andespil og fastelavnsridning, som alle gav et bidrag til foreningens beståen.

Der blev afholdt kulturelle aktiviteter, med bl.a. Holger Fællessanger, Wandy Tworek.

Allerede i 20èrne eller 30èrne tegnede foreningen en firtidsulykkesforsikring der dækkede medlemmernes evt. skader under træning og kamp.

Den 14. september fik HIF sin fane som kostede 325 kr. En svimlende sum.

I 1930 opløses bokseafdeling på grundlag af for få atleter.

Brydeafdelingen blev den mest kendte, og har igennem årene mønstret 4 danske mestre. Heraf kender vi alle Bent Jørgen Lund.

Den 1. marts 1940 overtog HIF Jorden hvor klubben i dag har til huse, efter lange og drøje forhandlinger om pris m.v. Denne blev fastsat til 3.700 kr.

Klubben gik selv i gang med planering såning m.v.

Samtidig begyndte man arbejdet med at få midler til et klubhus. Dette blev bygget men kun på baggrund af bestyrelsens kautioner.

I mellemtiden var badminton kommet på klubbens program, og der blev spillet i skolens gymnastiksal.

Ved 25. års jubilæet den 25. august 1942 kunne sportspladsen og et indvies ved et stort stævne. 31. januar 1943 var klubhuset færdigt og blev indviet ved en stor fest.

Efter krigens afslutning blev der i 1946 afholdt en fodboldkamp mellem HIF og engelske orlogsfolk som var på flådebesøg i Bandholm, Kampen blev overværet af 1200 tilskuere.

Kampen fik desværre en tragisk afslutning idet en af HIF`s spillere 1 time efter kampen fladt død om.

I 1955 hvor HIF`s førstehold spillede i LF serien kom en kamp mellem HIF og Maribo på TIPSKUPONEN.

I 1957 bliver en udvidelse af stadionanlægget med en træningsbane indviet.